YESC - Young Energy Society Challenge

Opdracht
Groen leven, elektrisch rijden, klimaatakkoorden en duurzaamheid zijn wereldwijd hot topics. In het teken van het 250 jarig bestaan van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen werd dit jubileum ook groots onder jongeren gevierd. Ter ere van dit jubileum werd de Young Energy Society Challenge georganiseerd met als uitdagende opdracht: Bedenk een concrete en effectieve maatregel voor de energietransitie van Zeeland.

Uitvoering
Om de jongeren van Zeeland te bereiken is er gebruik gemaakt van aantrekkelijke content marketing ingezet via de sociale kanalen die zij gebruiken. Via verschillende fases is de doelgroep meegenomen in het introduceren van de challenge informatie zenden van de verschillende onderwerpen tot aan het activeren tot het inzenden van een oplossing.

Resultaten
In totaal heeft de campagne 90.000 personen bereikt en meer dan 7.000 sessies richting de site gegenereerd. In totaal is er 313 keer online een oplossing ingezonden. In december werden de awards uitgedeeld aan de beste oplossingen waarna deze een doorstart kunnen maken in 2020 om het daadwerkelijk uit te voeren.