Class of 2020 - Provincie Zeeland

Opdracht
Het jaar 2020 is in veel opzichten compleet anders dan voorgaande jaren, dat geldt ook voor het schooljaar voor eindexamenleerlingen. Door de coronamaatregelen werd het centraal examen geannuleerd en gelden enkel nog de schoolexamens van de middelbare school nog als eindcijfer. Hierdoor werd er in de media gespeculeerd over een corona diploma en bleek het slagingspercentage hoger dan voorgaande jaren. 

In opdracht van de Provincie Zeeland ontwikkelden wij een campagne om eindexamen leerlingen te feliciteren met hun diploma en tevens mee te geven dat hun diploma net zo waardevol is als de diploma's van voorgaande jaren. 

Uitvoering
In het concept ''Class of 2020'' riepen eindexamenleerlingen op om online samen hun diploma te vieren, nadat zij gehoord hadden dat ze geslaagd waren #laatjehoren! Dit kon door een foto of video in te zenden via het Zeeland Land In Zee platform, waarna deze weer terugkwamen in de campagne. In de volgende fase lag de focus op op het afgelopen schooljaar maar ook de toekomst met een knipoog naar Zeeland. 

Resultaat
In totaal hebben 44 leerlingen hun foto of video ingestuurd om samen online hun diploma te vieren. De campagne bereikte daarmee ruim 50.000 personen via de kanalen Facebook, Instagram, Snapchat en YouTube.